Basiswaarden in steen gebeiteld

Tuytelaers

Tuytelaers werd in 1954 opgericht en hield zich tijdens de aanvangsjaren vooral bezig met de verwerking van arduin voor grafzerken. Toen de vraag naar grafkunst op sterven na dood was, verhief Tuytelaers zich als een Lazarus en schakelde over op natuursteen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot de onbetwistbare nummer één in natuursteenverwerking in België. Tuytelaers is een bedrijf naar ons hart. Net als wij hanteren ze als bedrijfsmodel dat van een familiebedrijf. Net als wij streven ze naar het beste, zowel wat kwaliteit als klantenservice betreft. Net als wij zijn ze, dankzij een jarenlange gecontroleerde groei, klein genoeg om elke klant de aandacht te geven die hij verdient en groot genoeg om gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie.

In Ravels heeft Tuytelaers een nieuwe showroom gebouwd waar de vele verschillende materiaalsoorten op hun best worden uitgestald. Het was een hele uitdaging om deze toonzaal energie-efficiënt én grondig te verwarmen, enerzijds vanwege het enorme volume van de ruimte, anderzijds vanwege de bijzondere aard van de getoonde materialen.

De installatie is geconcipieerd in functie van zoveel mogelijk recuperatie en efficiënte verdeling van warmte en koude. Zij omvat een centrale verwarmingsketel met de nodige leidingen voor de vloerverwarming. Voor de vloerkoeling daarentegen voorzagen we twee bronnen met pompinstallatie die samen het koudewinsysteem vormen. Ook voor de sanitaire installatie werd voor een energiezuinig, milieuvriendelijk systeem gekozen dat regenwater recupereert.

© 2008 - 2019 VIA FUTURA